Xenoblight & The Petulant

Fredag
17
maj

Information

  • Genre METAL
  • Dato 17.05.2019
  • Kl. 22.00
  • Døre åbnes kl. 21.00
  • Entré i forsalg 75 kr.
  • Entré i døren 100 kr.
  • Arrangør Metal Mafiaen
Xenoblight & The Petulant 17.05.2019
Xenoblight & The Petulant

Metalmafiaen præsenterer dobbelt koncert med Xenoblight & The Petulant 

Xenoblight er et dansk ekstrem metal band fra Silkeborg, karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers.
Selvom bandet er et relativt nyt skud fra starten af 2017, brugte Xenoblight omhyggeligt året på at skrive deres første skive, samt spille et begrænset antal shows (med debut på Metal Magic Festival 2017). I slutningen af året tog bandet til SolnaSound Recording i Stockholm med Simon Johansson (Wolf/Memory Garden) og Mike Wead (King Diamond/bibleblack) bag knapperne, for at optage deres debut plade ”Procreation” som udkom 8. februar 2018.
I 2018 er bandet nu klar til at løslade deres musik til verden og spille enhver scene der kan holde til den kæbeknusende lyd der er Xenoblight, hvilket lod til at resonere med Danmark og juryen ved Wacken Metal Battle 2018 som sendte bandet til finalerne ved Wacken Open Air 2018 hvor de tog 4 pladsen hjem imod 28 internationale finalister.

 

The Petulant er dannet for at smadre det polerede udtryk der i dag dominerer metalgenren. Metal startede som et musikalsk oprør, hvor vildskab, energi og alverdens rædsler, var en del af lydbilledet. Det er den fascination og tilgang til musikken, der driver The Petulant til at udbrede deres musik til masserne. Stilen er aggressiv death-thrash, med oldschool dyder fra de tidlige halvfemsere i Europa og USA. Hovedinspirationerne kommer fra Bay area thrashen, såsom Exodus og Testament, men i høj grad også fra death- og blackmetal som Death, Carcass og Marduk.

The Petulant består af rutinerede kræfter, der alle har været aktive i metalmiljøet i mange år. Bandet er startet af brødrene Meier, der siden slut firserne har spillet en central rolle i den danske metal undergrund, men nu tilført ungt blod, for nye inspirationer og ideer til et bredere udtryk.

I 2017 blev den Ballade-produceret debut ”Dictum” udgivet, og pladen høstede flot kritik, for det aggressive og rå udtryk.

The Petulant er i fuld gang med at støbe ild-kuglen til næste fuldlængde, og vil i løbet af 2019 lufte det nye materiale live.

 

 

Top
Thrane.nu