TømrerClaus

Lørdag
29
oktober

Information

  • Genre FOLK/ROCK
  • Dato 29.10.2016
  • Kl. 21.00
  • Døre åbnes kl. 20.00
  • Entré i forsalg 80 kr.
  • Entré i døren 100 kr.
  • Arrangør KulisseLageret
TømrerClaus 29.10.2016
TømrerClaus

TømrerClaus gæster KulisseLageret som led i Spil Dansk Ugen.

Jaguaren er løs – en rockveteran går i offensiven.

En 70-årig mand fra Herlev med langt hippiehår - oftest iklædt høj hat - nægter at lade sig pensionere, gider ikke tale om ældrebyrden, knokler stadig mere end de fleste lønmodtagere og er nu efter 11 års pause endelig klar igen med en ny udgivelse i eget navn.

Alle kalder ham for Tømrerclaus, og fra starten af 70´erne har han gjort sig i et utal af konstellationer på den danske rockscene og drevet sit eget ´alt-muligt´-selskab Karma Music siden 1976.

Karma Music lever i fuldt vigør og fejrer blandt andet sit 40 års jubilæum med dobbeltalbummet ´Jaguar´, der er blevet til ved hjælp af crowdfunding, egne penge, dygtige musikere og venners hjælp.
På baggrund af dette, har det været muligt forTømrerclaus og hans duomakker at styre alle led i den kreative proces, uden støtte fra offentlige instanser og kulturelle midler.

De nyder at have fod under eget bord, og Tømrerclaus’ første soloplade siden 2005 afspejler hele denne ”vi gør det selv” ånd i ord og toner, forenet med både kant, konfrontation og kærlighed til det musikalske håndværk i udtrykket.

Musikken på ”Jaguar”, har rødder i den tunge psykedeliske rock, i stil med Cream og Jimi Hendrix - tilsat et strejf energisk riffrock a la The Rolling Stones, ajourført til en nutidig variant.
Funky beats blander sig med det akustisk iørefaldende og langsomt drømmende, der til tider minder lidt om ældre Pink Floyd.

Albummet rummer både den radikale og vilde side af Tømrerclaus, og ligeledes noget af det mest åbne og tilgængelige - det er mellem disse spændingsfelter, inspirationen opstår.

Sangenes indhold tager en del afstikkere til aktuelle samfundssatiriske emner - politikere, medier, tidens tendenser og musikindustrien får på puklen, formuleret i ordrige fabulerende tekster, hvor inspirationen fra beatpoeterne og Dan Turéll ingenlunde fornægter sig.

Top
Thrane.nu