Udsolgt

The Minds of 99

Lørdag
16
april

Information

  • Genre ROCK
  • Dato 16.04.2016
  • Kl. 21.00
  • Arrangør KulisseLageret
The Minds of 99 16-04-2016
The Minds of 99

Minds of 99 på Kulisselageret - det bliver ikke større... det bliver ikke mere intimt... det bliver fantastisk! 


En aften i 2012 mødtes Niels Brandt over en flaske vodka med fem barndomsvenner – Mikkel, Jacob, Louis, Asger, og Anders, som han har spillet sammen med på kryds og tværs siden de tidligere teenageår, men har kendt endnu længere. Han præsenterede idéen om at danne et band, hvor de bare skulle give los. Og så tog de i et sommerhus på Fanø og begyndte at skrive musik fra næven og hjertet. 

To år senere stod de seks unge mænd foran hele den danske musikbranche i et tætpakket Scandinavian Congress Center på SPOT Festival, hvor Politiken kvitterede med: ”Var jeg en rype i dag, løfted’ jeg vingen til slag, fyldte jeg lungen med luft – og skreg: Jeg tror sgu, Danmark har fået et nyt stort rockband.” – Pernille Jensen, Politiken Første linje er et citat fra The Minds of 99s opsigtsvækkende, post-punkede gennembrudsnummer ”Det Er Knud Som Er Død”, der som bekendt bygger på Tom Kristensens mindedigt til polarforsker Knud Rasmussen. 

The Minds of 99s debutalbum er ti sange, der kredser om drømme og spiritualitet. Om spørgsmål som hvad er musik? Lever jeg? Udnytter jeg det, jeg er blevet givet, nok? Spørgsmål, der er lige så umiddelbare som musikken. Det er vigtigt for The Minds of 99 at ramme mennesker der, hvor mennesker er. ”Jeg hører fra mange, at deres børn er vilde med ’Det Er Knud Som Er Død’ og ’Et Barn Af Min Tid’, og det er jo det vildeste kompliment for os. Børn lytter bare og lader sjælen råde. De er ude over det der smagsdommer-hipster-bullshit, som en lille, men fremtrædende del af vores generation, godt kan være slemme til. Vi tager tit os selv i det også: ”Er jeg sej, når jeg lytter til det her?” Vi ser det, som den største anerkendelse og bedrift, at børn og voksne med en almindelig hverdag tænder på det, vi laver.” – Niels Brandt, forsanger ”Det er Knud som er død” er ét af de ti numre, der udgør The Minds of 99s debutalbum. Sommerhusindspilningerne fra Fanø af ’Det Er Knud Som Er Død’, ’Dæ-å (Fuglebur)’, ’Ind og Se På Stjerner’ og ’Rav’ har overlevet helt til det færdige album. Resten af albummet opstod på efterfølgende sommerhusture i både Danmark og Sverige. Senere har indspilningerne været under Carsten Hellers (Spleen United, Kashmir, Under Byen) behandling. Til sommer turnerer The Minds of 99 hele landet med deres nye album og er allerede annonceret til Northside, Roskilde og Smukfest

Top
Thrane.nu