Mike Andersen med Band

Support: Frederik Tygesen
Fredag
25
november

Information

Mike Andersen 25.11.2016
Mike Andersen med Band

Blueskartellet og KulisseLageret præsenterer i samarbejde et gensyn med Danmarks helt store internationale blues komet – Mike Andersen.

Mike Andersen udsender nyt album den 7. oktober 2016, og det er tilmed det 7 album fra hans hånd. 
En del af det kommende albums sange er skrevet i Nashville sammen med internationale topsangskrivere og er indspillet i København med Mads Michelsen som producer. 

Et kendetegn for Mikes mange udgivelser er, at der på hver enkel udgivelse er blevet lagt en ny sten til stien, hvor nye hjørner af soul, blues, roots og rock er blevet betrådt. På samme vis er det 7. album, som på imponerende vis er blevet til inden Mike har rundet de 40 år, også et helt egent lydende album og en helt anden proces har ligget til grund for albummet, end på de forudgående seks albums. 
For første gang har Mike nemlig valgt at slippe producertøjlerne og har inddraget producer Mads Michelsen, kendt som mangeårig trommeslager i Gnags og ikke mindst som studiemusiker, hvor han har medvirket på over 2500 indspilninger. 
Også som producer har Mads Michelsen et langt CV der bl.a. tæller Elisabeth, Søs Fenger, Shirtsville, Henning Stærk m.fl. 

Hans store musikalske indsigt og hans kompromisløse stil som musiker og musikelsker har været den helt rette sparringspartner for Mike og hans band. På klassisk vis har Mads været med i hele processen; fra øvelokalet, over sangvalg, til studieindspilningerne og i mixfasen. 
Mads har bidraget til at få vendt hver en sten i hver en sang, og har stillet alle de hårde spørgsmål, som et sammentømret band som Mikes, netop frygtede at de var blevet for ”gode venner” til at kunne stille sig selv. Og det var netop ud fra den filosofi at Mike valgte at inddrage en producer. 

Ud over for første gang at have inddraget en producer i processen, har Mike også valgt at åbne op for at skrive nogle af kommende albums sange sammen med andre denne gang. Således har Mike gennem ophold i sangskrivningens mekka Nashville, bl.a. arbejdet sammen Gary Nicholson og Tom Kimmel, der begge har sat deres aftryk på musikhistorien. Gary som sangskriver bag sange indspillet af Fleetwood Mac, Willie Nielson, Delbert McClinton m.fl. og Tom Kimmel som er manden bag sange til Johnny Cash og Joe Cocker m.fl. Begge har de bragt nye toner i spil på kommende album, der i tilblivelsesproces adskiller sig væsentligt fra de andre forudgående albumprocesser. 

Er det så en helt ny Mike Andersen du vil lære at kende på det nye album? 
Nej, heldigvis ikke, men nye facetter viser sig. 
Det nye album præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock, en mere rå og udfarende vokal, og de fængende melodier, som giver Mike hans egen plads i et ellers traditionsbundent felt. 
Sangene har alle et umiskendeligt islæt af den sanger, sangskriver og musiker, som gennem sine mere end 1200 koncerter og mange udgivelser har arbejdet sig hen til den han er i dag. 

Men Mike har turdet lukke andre ind i det mest intime rum overhovedet, i det rum hvor sindet smeder sangene, og det er der kommet nogle ganske fantastiske sange ud af, og ikke mindst med Mads Michelsen som producer, er disse sange indspillet med en nerve, et nærvær og et liv, som var det et debutalbum - hvor alt er på ét bræt.

Support til koncerten er det unge bluestalent, Frederik Tygesen, vi bl.a. kender fra Big O & The Blue Quarters - han spiller kl.21.
Derfor åbner dørene allerede kl.20 - Mike Andersen med band går stadig på ved 22 tiden.

Top
Thrane.nu