Lydhør: Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti

Matinékoncert på Horsens Kunstmuseum
Lørdag
9
marts

Information

  • Genre ANDET
  • Dato 09.03.2019
  • Kl. 11.00
  • Døre åbnes kl. 10.30
  • Entré i forsalg Fri entre
  • Entré i døren Fri entre
  • Arrangør KulisseLageret, Lydhør og Vor Frelsers Kirke
Lydhør: Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti 09.03.2019
Lydhør: Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti

Matinékoncert på Horsens Kunstmuseum med Jesper Busk Sørensen og Thea Vesti 

Som basunist i Berliner Philharmonikerne spiller Jesper Busk Sørensen i de største klassiske koncertsale i verden. Nu er han gået sammen med den klassiske guitarist Thea Vesti om at skabe en koncert, hvor nærheden med publikum i et mere intimt rum er i højsædet. 

I dette program udforsker duoen den skrøbelige og inderlige side af instrumentet. Med de smukke sange fra Schumanns Dichterliebe som omdrejningspunkt spilles værker af Arvo Pärt sammen med brasilianske og spanske værker af Villa-Lobos og Manuel de Falla. Desuden præsenteres nye kompositioner af danske komponister, der sammenfletter værkerne i en leg med denne noget utraditionelle sammensætning af instrumenter. 

Jesper Busk Sørensen (født i Grenaa i 1980) har siden 2009 været ansat som basunist i Berliner Philharmonikerne, som af mange anses for at være verdens bedste symfoniorkester. Som den fjerde dansker i orkestrets 130-årige historie konkurrerede han sig ind på en plads, som ikke havde været besat i 8 år. Jesper Busk Sørensen har turneret i det meste af verden, både som orkestermusiker, solist og som gæstelærer ved forskellige musikkonservatorier. Han er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2005, med efterfølgende solistklasse ved Northwestern University i Chicago, USA. Derudover har han studeret hos Jesper Juul Windahl.

Inden Jesper Busk Sørensen kom til Berliner Filharmonikerne, var han ansat i Aarhus Symfoniorkester i syv år. Sammen med sine messingkolleger fra Berliner Filharmonikerne spiller han i Berlin Philharmonic Brass Ensemble, orkestrets ældste ensemble, med en aktiv turnévirksomhed i både Europa, USA og Asien. Derudover er han medlem af Den Danske Basunkvartet.

Jesper Busk Sørensen har været adjungeret professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2015.

Thea Vesti er uddannet klassisk guitarist fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium og fra Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona. Med base i ensemblet Lydenskab spiller Thea koncerter i ind og udland, ofte på nye platforme, som ensemblet skaber for den klassiske musik. Thea udgør desuden 1/4 af Den Danske Guitarkvartet og danner duo med henholdsvis mezzosopran Andrea Pellegrini og med basunist Jesper Busk Sørensen. 

En stærk vilje til at møde et nyt publikum med den klassiske musik har bragt Thea Vesti ind i en lang række tværkunstneriske samarbejder med navne som Ursula Andkjær Olsen, Teitur, Martin Hall, Signe Klejs, Steffen Brandt, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Kristina Holgersen m.fl. 

 

Top
Thrane.nu