Ida Wenøe

support: Kasia Caris
Fredag
1
april

Information

  • Genre SINGER/SONGWRITER
  • Dato 01.04.2016
  • Kl. 21.00
  • Arrangør KulisseLageret
Ida Wenøe 01-04-2016
Ida Wenøe

Ida Wenøe er en moderne troubadour, en sangenes fortæller. Med en indlevelse i hver en tone og hvert et ord bringer hun sine sange til live og indfanger lytteren kompromisløst og ærligt. Idas sarte guitarspil og særegne vokal fremmaner et univers, hvor både mørket og lyset lukkes ind, og hvor sjælen får frit talerum.


I musikken er der både spor fra 60-70’ernes folk-scene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen. Men samtidig har musikken noget friskt og nutidigt over sig i både lyd og fortælling, som placerer Ida Wenøe sit helt eget sted.

Ida var tidligere frontfigur i folk-trioen Boho Dancer, og er nu klar med sit første soloudspil ”Time of Ghosts”, der udkommer i Danmark til september. 

”Time of Ghosts” handler om at komme sig selv nærmere. Den handler om at dyrke sine spøgelser frem for at gemme dem væk. Der er en tendens til, at vi kun vil præsentere et overfladebehandlet billede af os selv, hvilket gør at vi fjerner os mere og mere fra vores kerne og fra hinanden, udtaler Ida.

Pladen er indspillet i samarbejde med producer og tekniker Jonas Tranberg. Den ægte lyd er blevet fremelsket frem for den rene og velpolerede. Ida forklarer: ”Lytteren skal have fornemmelsen af at stå i rummet, mens musikken bliver spillet. Der er spyt, der er hud, der er måger fra havnen og rummenes naturlige genklang”. 

Ida har arbejdet ud fra et koncept, hvor hun højest måtte invitere én musiker ind per nummer. Dette benspænd gav hun sig selv for at kunne dyrke musikken på en legende og umiddelbar måde. Hun gjorde samtidig en kunst ud af at gribe de instrumenter, hun ikke var hjemmevant i. Hendes ideal er det upolerede frem for det perfekte. Både i fortællingerne, lyden og udtrykket er ”Time of Ghosts” blevet en plade, der manifesterer netop skønheden i det upolerede.

Support denne aften er Kasia Caris

Top
Thrane.nu