Hymns From Nineveh

Akustisk duo i Klosterkirken
Tirsdag
22
november
KONCERT I KLOSTERKIRKEN

Information

  • Genre FOLK
  • Dato 22.11.2016
  • Kl. 20.00
  • Døre åbnes kl. 19.00
  • Entré i forsalg 120,-
  • Entré i døren 140,-
  • Arrangør KulisseLageret
Hymns From Nineveh 22.11.2016
Hymns From Nineveh

Klosterkirken og KulisseLageret har atter slået sig sammen om at skabe en helt unik koncertoplevelse. Denne gang er valget faldet på danske Hymns From Nineveh, der i november drager rundt i landet på en turné i duo-form.

Hymns from Nineveh med Jonas H. Petersen i spidsen har i mange år markeret sig som et af Danmarks mest interessante orkestre. Nu tager Petersen og bandets pianist, Nikolaj Paakjær, for første gang på akustisk duotour, hvor et siddende publikum inviteres med helt ind i de nærværende sanges univers. 

Hymns from Ninevehs begavede, følsomme sange om tvivl og spiritualitet har rørt publikum og anmeldere siden detbutalbummet i 2011 - et album, som gik til tops på hitlisterne, og som kåredes til Årets album i GAFFA. Siden har orkestret haft flere radiohits, bl.a. singlen A Kid On The Beach, som blev kåret til Årets Uundgåelige på P3 i 2014, samme år som de blev nomineret til hovedprisen, P3 Prisen. 

I februar 2016 udkom bandets 4 album, Sunday Music, som med Petersens personlige sange og den nænsomme produktion ifølge Soundvenue “bobler af længsel og optimisme”, og som Politikens Kim Skotte kastede lovprisende ord og 5 hjerter efter. 
 
Hymns from Nineveh har optrådt med på landets største scener og i flere store opsætninger med symfoniorkstre, men nu tager bandet på tour som duo, der skal give publikum en oplevelse af at komme helt ind i sangenes DNA. 

Ideen til at lave en duotour kom efter en velgørenhedskoncert på Store Vega i December 2015. Petersen skulle have spillet et solosæt, men han fik lyst til at give publikum et ekstra lag til oplevelsen, og spurgte bandets pianist, Nikolaj Paakjær om at være med, og duo-opsætningen var en realitet. Egentlig har de to spillet sammen i forskellige konstellationer siden gymnasietiden, men dette er første gang, de udfolder samspillet på en hel tourné. 

Om hvad publikum kan forvente af duokoncerterne, siger Jonas H. Petersen:

“Duokoncerterne bliver nærværende og sølvertrådsfine, tror jeg. Det er en spændende kunstnerisk opgave at transformere alle sangenes lydlag til noget, to personer kan forløse, og man kommer på en særlig måde helt tæt på sangens oprindelige form, sådan som de er skrevet hjemme i min stue.”

Top
Thrane.nu