Esben Kronborg m. band + The DeSoto Caucus

Fredag
29
september

Information

  • Genre POP/ROCK
  • Dato 29.09.2017
  • Kl. 22.00
  • Døre åbnes kl. 21.00
  • Entré i forsalg 80 kr.
  • Entré i døren 100 kr.
  • Arrangør KulisseLageret
Esben Kronborg m. band + The DeSoto Caucus 29.09.2017
Esben Kronborg m. band + The DeSoto Caucus

Esben Kronborg m. band + The DeSoto Caucus dobbeltkoncert

Esben Kronborg

Den horsensianske musiker Esben Kronborg udkom I efteråret 2014 med sit anmelderroste debutalbum “Trumpets”. 
Albummet havde 5 sange i rotation på P4 og især singlen 4th of July brød igennem til lytterne og Gaffa skrev bl.a, at han “er kommet for at blive”.
Med mere end 400 koncerter bl.a på Jelling Musikfestival, Samsø Festival og Smukfest samt support-tjanser for Tim Christensen, Kim Larsen og Gnags er Esben Kronborg godt igang med, at tage det lange seje træk ude på spillestederne for, at slå og spille sit navn fast.
I november 2017 udkom Esben Kronborg med sit andet album “A Multitude Of Things You Can’t Rehearse” hvor han igen viser sig som en “formidabel pop-snedker” GFRock.
Første singlen “Nowadays” er blevet flittigt spillet på P4 og har bl.a været med i et afsnit af Bedrag på DR1.
Albummet blev fulgt op af endnu en Danmarks tour, bl.a som support for 10cc samt 8 koncerter i USA.

Alex Nyborg Madsen P4.
“Der er rigtig meget dansk talent derude og et af talenterne er Esben Kronborg som har en masse at byde på”

The DeSoto Caucus 
STÆRK SANGSKRIVNING OG TÆTTE GROOVES PÅ KULISSELAGERET.
Med en ny plade og anmelder-roser i ryggen kommer The DeSoto Caucus til Kulisselageret den 29. september hvor de spiller dobbeltkoncert med den lokale helt Esben Kronborg. 
Bandet består af rutinerede musikere der igennem godt 15 år har turneret i det meste af den vestlige verden med Howe Gelb's Giant Sand, Mark Lanegan & Isobel Campbell, og danske navne som Maggie Björklund, Peter Sommer, Michael Falch og Klondyke m.f. Det var også DeSoto der fk CV. Jørgensen ud af hans selvvalgte eksil og tilbage på livescenerne ved en række koncerter i Aarhus Festuge for nogle år siden.

Siden er bandet begyndt at udsende plader på det tyske selskab Glitterhouse og turnerer fast i Tyskland, Belgien, Schweiz og Østrig. Det er altså en tight maskine med en del kilometer i baghjulstrækket der besøger Horsens.

Efter at have udsendt deres to forrige anmelderroste plader indenfor bare 11 måneder tog The DeSoto Caucus sig god tid til at færdiggøre deres fjerde album, der også markerer et gradvis skift i bandets arbejdsform. De konstante turnéer og koncerter overalt fra autentiske barer på Hamborgs Reeperbahn til fornemme teatre og koncertsale har sat sine spor på det, der startede som en slags musikalsk kollektiv. Det er nu en tæt og fasttømret kvartet der går på scenen, og kombinationen af årene som Howe Gelb's Giant Sand og de mange kilometer som forholdsvis ukendt upcoming band på landevejene har
gjort det smidige og intuitive samspil tydeligere end nogensinde.
Samtidig markerer ”4” en udvikling i bandets sangskrivning der er blevet stadigt mere personlig, uden at det er gået ud over bandets kendetegn. Det er stadig de solide, fydende grooves fra Peter Dombernowskys rullende beats og Henrik Poulsens klippefaste og feksible bas der lægger fundamentet for Nikolaj Heymans boblende orgel og twang-guitar og de dobbeltvokaler han og Anders Pedersen har gjort til en essentiel del af bandets lyd.

Indspilningerne til den nye plade er igen foregået i Heymans nordjyske Stablesounds studie, en omdannet hestestald ved Jammerbugten hvor bandet isolerede sig i længere perioder for at afprøve nye idéer og måder at angribe materialet på. De kunstneriske gevinster ved at være afskåret fra wi-f og telefon-signaler er oplagte, men i vintermånederne betød det også udfordringer med frosne vandrør og sne-smeltning når morgenkaffen skulle brygges. Godt to et halvt år senere vidner bandets fjerde album om, at det koncentrerede arbejde for at vinde nye musikalske territorier uden at fravige de gamle dyder har givet pote.

Så tag med på nye rejser under den åbne himmel, ned ad grusveje, til byer uden navn og ind i hjertet på mennesker ude af tid og sted. Ikke helt ulig The DeSoto Caucus selv, tidløst som deres bud på støvet indie-rock er.

Top
Thrane.nu