Christina Dahl Kvartet

Frokostjazz
Lørdag
28
oktober

Information

  • Genre JAZZ
  • Dato 28.10.2017
  • Kl. 12.00
  • Døre åbnes kl. 11.30
  • Entré i døren 125 kr. (75 kr. for medlemmer af Jazzhors)
  • Arrangør Jazzhors
Christina Dahl Kvartet 28.10.2017
Christina Dahl Kvartet

Jazzhors præsenterer Christina Dahl Kvartet på KulisseLageret 

Priser: 125 kr. for ikke medlemmer og 75 kr. for medlemmer af Jazzhors.

Christina Dahl kvartet består af Guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med et overskud, som udtrykkes frit og lyrisk. Jesper Lundgaard, der spiller virtuost og med stor international anerkendelse på sin bas & Espen Laub von Lillienskjold der er et supertalent på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi.

Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister herhjemme. Hun er kapelmester og komponerer musik til små & større ensembler. Hun har optrådt i et utal af sammenhænge, og kendetegnes ved hendes unikke soul-fulde klang og lyrikiske fortolkninger, som sikrer indpas i publikummernes hjerter. Hun mestrer evnen at fastholde intensiteten & nærheden i musikken. Hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.

Jesper Lundgaard er en af vores danske bassister, som har høstet stor anerkendelse både herhjemme og i udlandet. Jesper Lundgaard har turneret verden rundt i utallige sammenhænge med stort set alle de store navne fra Who’s who in Jazz -bl.a. Michel Petrucciani, John Scofield, Thad Jones, Benny Carter, Ed Thigpen, Tommy Flanagan, Dexter Gordon, Svend Asmussen m.fl. Han har medvirket på over 500 indspilninger, hvor han selv har produceret 50 af dem.

Espen Laub von Lillienskjold på trommer har slået sit navn fast på scenen, som ém af de mest talentfulde musikere i tiden. Hans legende tilgang og særlige måde at komplimentere helheden af musikken på er med til at skabe et helt unikt udtryk. Hans spil er raffineret, dynamisk og altid top musikalsk.

Niclas Knudsen er uomtvisteligt en af Danmarks bedste guitarister. Han spiller på tværs af genrer med en fantastisk evne for det melodiske og har en unik måde at farve og variere sit eget bidrag og dermed musikkens fælles udtryk. Foruden hans arbejde med egne projekter, Ibrahim Electric osv., har han blandt andet også spillet med Adam Nussbaum, Tom Jones, John Tchicai, Dave Liebman, Ray Anderson, Billy Preston m.fl.

Alle fire musikere har en vigtig rolle som bærende solister i en legende kommunikation med stor personlig originalitet. Kvartetten spiller med stor frihed, dynamik og et nærvær som afspejles i et musikalsk varieret udtryk. Repertoiret består af originale kompositioner af Christina Dahl. I kompositionerne ligger fortællinger, der har symbolsk betydning i forhold til livet og dets rigdom i alle farver.

Alle musikerne har en rolle som bærende solister i én fælles legende fri kommunikation med stor personlig originalitet. Kvartetten spiller med en frihed og dynamik, som giver sig til udtryk i et luftigt og legende samspil. Repertoiret består af originale kompositioner af Christina Dahl: I kompositionerne ligger fortællinger, der har symbolsk betydning i forhold til livet og dets rigdom af alle farver.

I 2014 udgav Christina Dahl en CD i kvartetformat – Christina Dahl Kvartet ”Life’s Carousel” – på Storyville Records, som er blevet lovprist af anmelderne. Sidstnævnte er hendes ottende udgivelse i eget navn. Jesper Lundgaard modtog den meget anerkendte Bent Jædigs Hæderspris 2010. Christina Dahl modtog Bent Jædig Pris 2010 & Hæderspris af komponistforeningen DJBFA 2011 samt Walther Klæbels Mindelegat 2012. Christina har desuden modtaget Ben Webster Prisen i 1994.

Christina Dahl har komponeret helt ny musik til en indspilning med kvartetten. Musikken blev indspillet i Jesper Lundgaards sommerhus og blev udgivet i det tidlige forår 2017. Det blev fejret med en turné i Norge & Danmark i marts/ april 2017.

Top
Thrane.nu