Bluesfestival

Fredag
4
november

Information

  • Genre BLUES
  • Dato 04.11.2016
  • Kl. 19.00
  • Døre åbnes kl. 19.00
  • Entré i forsalg Partout: 495,- Fredag: 195,- Lørdag: 395,-
  • Arrangør Blueskartellet
Bluesfestival 2016
Bluesfestival

Gamle kendinge, friske overraskelser og det kendte i ny indpakning: Blueskartellets Bluesfestival den 4. – 5. november har lidt af det hele.

Bluesmusik i kilt?
King King er årets hovednavn. De har gjort det til et varemærke at signalere det skotske ophav i attituden. Men de har (heldigvis) ladet sækkepiben blive hjemme og koncentreret sig om en original, amerikansk bluessound. Stort set alt hvad der er af bluespriser i Storbritannien er vundet, og det er en europæisk turné med 37 koncerter, der bringer dem til Bluesfestivalen. De har med god grund meget travlt.

“It ain’t over ‘till the fat lady plays the blues”
Amerikanske Joanna Connors voldsomme guitarekvilibrisme huserer med jævne mellemrum som virale hit på Facebook. Det ser utroligt ud, når den store kvinde spiller en vis legemsdel ud af bukserne på de fleste andre, der har forsøgt sig med at føle the blues på guitaren. Det går stærkt og det er voldsomt, når Joanna Connors fingre danser hen over gribebrættet. 

Amerikanske Carvin Jones Band tog arven op fra Stevie Ray Vaughan i 1991 – året efter at Vaughan røg ned med en helikopter. Bandet er i lighed med Vaughan fra sydstaterne, og det er den samme kompromisløse, Hendrix-prægede blues, bandet dyrker. Carvin Jones blev valgt som en af verdens 50 bedste bluesguitarister, da Guitarist Magazine spurgte læserne.

De tre hovednavne optræder i sagens natur på teatrets store scene, men KulisseLageret lægger lokale til nogle koncerter, der er grund til at forvente en del af. Amerikanske Corey Harris, der har arbejdet sammen med både Taj Mahal og Buddy Guy, optræder med sin akustiske blues på Kulissen lørdag aften. Scenen byder bl.a. også på svenske Ida Bang & The Blue Tears, danske HP Lange og Black Dog Howl. 
På teatret kigger Ole Frimer Band også ind. Og de har en stor norsk bonuspakke med: Vidar Busk, der af Frimer selv kaldes Skandinaviens største bluesguitarist. 
Lokale Jesper Bjarnesen bliver konferencier på hele festivalen, og han optræder selv sammen med Mellson Blues Band, når de blå timer sætter ind fredag aften.

Du kan se hele programmet på Blueskartellets hjemmeside.


En partoutbillet til hele festivalen koster kroner 495,-, men det er også muligt at købe billet til fredag og lørdag særskilt for henholdsvis 195,- og 395,-. Endelig kan man købe partoutbillet med et måltid mad og en øl begge dage for bare 595,- Alle priser er excl. gebyr.

Top
Thrane.nu