Udsolgt

Hvalfugl

Søndag
22
november

Information

  • Genre JAZZ
  • Dato 22.11.2020
  • Kl. 20.00
  • Døre åbnes kl. 19.00
  • Entré i forsalg 50 kr. / alm. 70 kr.
  • Entré i døren 80 kr. / 100 kr.
  • Arrangør KulisseLageret og Horsens Allstars
22.11.2020 Hvalfugl
Hvalfugl

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Hvalfugl mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af en ældre nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk og world.

Allerede debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober", fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom albummet “Som En Faldskærm”, og atter var pressen begejstret. “Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra. Deres seneste udspil, albummet “Øjeblikke Vi Husker” fra 2020, er et nyt kapitel, der med gæstemusikere formår at føre Hvalfugls lydunivers op i nye højder.

Sagt om Hvalfugl: “...man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” - Kim Skotte, Politiken

 “Hvalfugl er noget af det smukkeste der sket for dansk jazz i mange år. Det bliver bare ved. Nu med tredje album, Øjeblikke Vi Husker. Deres velskabte blanding af nordisk jazz og folk er samme sjældne liga som Kenny Drew og Niels Henning Ørsted Pedersens Duo eller Bremer/McCoy. Musik der bygger bro mellem udspringet, det danske, den nordiske tone, klangen, melodien der er højskolesangbog eller salme, folkemusik og jazzen.” - Niels Overgård, Jazznyt

Top
Thrane.nu